Resultaten op de jongvogeldag in Heeten op 1 oktober 2016. Van de 25 ingezonden vogels had ik er drie bij de 1e zeven geplaatste vogels. Vooral nr 1 en nr 2 van Hans Hermans waren heel mooi. Perfecte body, perfecte kop. Stak er duidelijk bovenuit. Voor wat betreft de vorm zat het bij mijn vogels wel goed. Ik kreeg weer commentaar op de kopjes. Die moeten beter. De als zesde geplaatste (mijn nieuwe favoriet) was helaas wat te vet. Op de foto ook goed te zien. Keurmeester gaf aan dat dit jammer was, want hij vond het wel een hele mooie vogel.

Ben ik tevreden. Ja, alhoewel een vijfde, zesde en zevende plaats? Nadat er van alle ingezonden vogels nog 10 vogels over waren gebleven, zaten er dus nog zes van mij bij. Toen uiteindelijk de beste 7 overbleven zaten er dus nog drie van mij bij. Volgens mij heb ik het dan in zijn geheel nog niet zo slecht gedaan. Toch is er dus nog veel te doen. De bevedering is al beter geworden en nu nog de kop.   

Resultaten onderlinge TT 2016. Gemiddelde over alle door mij ingezonden vogels 91,375 punten. Geen enkele vogel zat lager dan 90 punten. Ook hier kopjes nog verbeteren. Vorm en grootte over het algemeen goed.    

Rayonshow Oost Nederland op 3 december. Ik had 2 stellen ingeschreven en 3 enkelingen. Helaas moest ik 1 stel laten vervallen. De conditie van de vogels was niet helemaal optimaal dit keer. Komt dit doordat ik ze al 3 x ingezonden heb???  Resultaat vd 5 overgebleven vogels.2 x 90 punten, 2 x 91 punten en 1 x92 punten. Zie hieronder.

Al met al ben ik zeer tevreden. Ik ga dus vooruit. Maar nog steeds moeten de kopjes beter. De bevedering is alwel beter geworden. Op naar volgend jaar. Nee ik stuur niet in voor  Apeldoorn, daar heb ik op dit moment te weinig vogels voor. Jammer, maar dit jaar geef ik de voorkeur aan de kweek. zodat ik volgend jaar voor de shows meer vogels van hetzelfde niveau kan gebruiken.   

Jonge pop 8fuh 108. Als vijfde geplaatst Rayon Oost Jongvogeldag in Nieuw Heeten op 1 oktober.

Op onderlinge TT 95 punten. Volgens de keurmeester een echte topper. Prima type. Prima totaalbeeld. Kopje kan nog iets beter.
Op de Rayonshow Oost Nederland 3 december 91 pntn. Had laatste stuk van vleugelpen gebroken. Dit had ik niet gezien met het inbrengen. Dit moet gebeurt zijn op de keuringsdag met vervooer of direct op de show. Ook hier volgens keurmeester wel een prima type.

Overjarige man 2015. 8fuh 27. Ook dit jaar 92 pntn op de onderlinge show

Mooi type . Prima totaalbeeld.

Jonge man 8fuh 129. Foto van 11 september.

Op onderlinge TT 91 punten. Kopje moet beter. Goed model. Kopje moet forser. Broertje van 8fuh 131 zesde op jongvogeldag

Jonge man 8fuh 132. Foto van 11 september.

Op onderlinge TT 90 punten. Kopje moet beter. Goed model. Wat zwaar in de borst. Jammer. Broertje van 8fuh 131 zesde op jongvogeldag.
Op de Rayonshow Oost Nederland 3 december 91 pntn. Vorm halsnek goed vol. Grootte goed. Prima vorm. Bevedering moet nog iets meer sluiten.

Jonge man 8fuh 131. Als zesde geplaatst Rayon Oost Jongvogeldag in Nieuw Heeten op 1 oktober.

Op onderlinge TT 91 punten. Kopje moet beter. Staart beschadigd. Zoals je ziet ietwat te vet.

jonge pop 8fuh 111. foto van 3 juli

Op onderlinge TT 92 punten. Kuif/kop kan iets forser. Grootte prima. Op de Rayonshow Oost Nederland 3 december 91 pntn. Zou nog wat meer volume kunnen hebben. Kopje kan nog iets forser. Bevedering prima

Jonge kuifpop. 8fuh 105. Foto van 3 juli.

Op onderlinge TT 92 punten. Kuif/kop prima vol. Hals/nek kan nog iets gevulder.

Jonge pop 8fuh 104. Foto van september.

Op onderlinge TT 91 punten. Kuif kan nog iets voller. Kan nog iets gevulder in hals/nek.

Jonge pop 8fuh126. Als zevende geplaatst Rayon Oost Jongvogeldag in Nieuw Heeten op 1 oktober.

Niet mee op onderlinge TT.

jonge pop 8fuh 110. foto van 3 juli.

Op onderlinge TT 92 punten. Kuif/kop kan iets forser. Grootte prima.

Jonge man 8fuh 130. Foto van 3 juli.

Op onderlinge TT 90 punten. Kopje moet beter. Goed model. Staart beschadigd. Broertje van 8fuh 131 zesde op jongvogeldag.
Op de Rayonshow Oost Nederland 3 december 90 pntn. Hals/nek zou nog iets meer gedrongen moeten zijn.

Jonge pop 8fuh 143. Foto van september.

Op onderlinge TT 91 punten.
Kopje te iel. Prima type. Bevedering wat los?.
Op de Rayonshow Oost Nederland 3 december 92 pntn. Ook hier kopje moet beter. Nu voor de bevedering 14 punten.
Ook hier prima type.

Jonge kuifman 8fuh 109. Foto van september

Jong reservekoppel. Op onderlinge TT 91 punten. Moet nog iets gevulder en kuif moet gladder.

Jonge pop 8fuh 122

Jong reservekoppel. Op onderlinge TT 91 punten. Kop kan forser. Iets te los in de flanken. Wel goed type.