Hieronder alvast de eerste resultaten van 2019 op de Jongvogel Postuurdag Oost Nederland in Nieuw Heeten op 5 oktober. Van de 8 Vogels werden er 2 geplaatst bij de eerste 7 in verschillende klassen. Hier de 2 geplaatsten. Pop foto1 werd als 4e geplaatst. Als 2e werd de man op foto2 geplaatst. Teleurstellend voor mij was de man op foto 3. Werd niet geplaatst vanwege een vleugel die storend zou hangen. Nog nooit gezien. 

Afgelopen zaterdag en zondag 9 en 10 november de onderlinge clubshow gehad.
De pop op foto1 kreeg hier 92 punten. Goede kop/borst en mooie rugwelving.
De man op foto2 kreeg 90 punten. Goede kop goed vol. vleugels zouden iets meer kunnen sluiten. Gebroken staartpen.
Mijn favoriet op foto3 kreeg 94 punten en werd hier kampioen. Goede kopvorm. Goede rugvorm en prima rond en vol. Bevedering 14 punten.
De pop op foto4 heb ik niet ingestuurd, was veel te vet. (Niet goed in de gaten gehouden helaas).
De pop man op foto5 werd 2e met 93 punten. De foto is helaas van juli. Kopje kan nog iets breder. Goede rugwelving. Prima vorm en grootte. Jammer staartpen.
De corona op foto6 werd de beste van alle vogels met 92 punten en ontving een ereprijs.
De man op foto7 kreeg 91 punten. Kopje kan nog wat breder. Rug prima en goed vol. Kreeg 14 punten voor bevedering. Vleugels konden iets beter sluiten.
De pop op foto8 kreeg 91 punten. Rugje kan voller. Goede kuif. Goede borst. Mooi formaat. 
De kuifpop op foto9 kreeg 91 punten. Kuif kon iets gladder. Rug goed vol en Goede vorm. Vleugels kunnen wat beter sluiten.  
De consortman op foto10 kreeg ook 91 punten. Kop vrij goed Hals/nek goed vol Goede rug en vorm.  

De overige vogels hadden 90 punten.  1 vogel kreeg 88 punten. Kuif niet glad. Te vette borst. Mag niet groter. Te vet. Flanken te los. Zie foto11. Daar was ik het niet helemaal mee eens.
Kijkt u zelf. 1 vogel werd niet gekeurd vanwege het missen van een teennagel. 4 getuigen erbij gehaald. Had gewoon alle teennagels.

In totaal zaten er 43 vogels. Scotch Fancy's. Noord Hollandse frise's en glosters. Dit viel allemaal onder 1 klasse. Dus met goud, zilver en beste vogel van de vogels met 92 punten ontving ik een ereprijs. Dus al met al een uitstekend resultaat op de onderlinge show.  

En nu nog de Postuurshow Oost Nederland in december. Afwachten.  

Het is nu 30 november 2019. A.s. zaterdag 7 december is de Postuurshow. Ik heb er 9 ingeschreven. 1 stel, 5 Consorts en 2 Corona's. 
Ik heb er een zwaar hoofd in. Alleen de mannen heb ik nog compleet, dus TT-waardig. De poppen zijn ondertussen al zo gek, dat ze zichzelf al beginnen te plukken. Ze houden bijna geen staartpennen meer over. Hier moet ik echt nog wel een oplossing voor zien te vinden, want dit gaat zo niet goed. Zoals u weet begin ik de koppels al samen te stellen met de kerstdagen en heb ik de 1e eieren begin januari. Alleen de pop op foto 1 en 4 zijn nog redelijk. Verder zijn de mannen op foto 2, foto 3, foto 5, foto 6, foto 7 en foto 10 nog redelijk.      

Voor het stel moet ik een keuze maken uit de man op foto 10, 12 en 13. De mannen op foto 10 en 12 zijn broertjes. De man op foto 13 is weer een broertje van de man op foto 10  Mocht dit niet goed gaan heb ik eventueel nog 2 oude poppen achter de hand, mits ze heel blijven!!!

Het is nu 4 december. Zoals ik al zei. Met het insturen van de poppen wordt het niets. Zie de foto hiernaast. Zo zien de meeste poppen eruit. Alleen de pop op foto 1 is nog onbeschadigd. Voor hoelang nog? Zelfs de 1e eitjes heb ik al in de voerbak liggen. Zoals ik al zei met de kerst wilde ik ze koppelen, maar als het zo doorgaat moet ik van narigheid eerder beginnen met het samen zetten van de koppels. Misschien dat het popje op foto 14 ook nog mee gaat. Deze kreeg op de onderlinge show 90 punten met de opmerking. Kopje kan iets voller. Wel mooi type.

Zaterdag 7 december; Zoals ik al zei. Maar 1 pop overgehouden. De pop op foto 1. Kreeg ook op de Rayonshow Oost Ned 92 punten. Prima type vogel. De beide kuifmannen (foto 2 en 6) kregen maar 89 punten. Eerlijk toegegeven. Waren al veel te gek, waardoor ook de bevedering er niet goed uitzag. Verder had ik nog 5 mannen met 91 punten. (foto 3, 7, 10, 13 en 15) Allemaal goed van volume. Bij sommigen konden de kopjes wat beter en de bevedering nog wat strakker. Verder nog 1 vogel met 90 punten. Zie foto 5. Vogel zat niet meer strak en kopje kon breder.       

Al met al toch nog een redelijk resultaat op de rayonshow 2019. De concurrentie was dit jaar ook wel groter dan in 2018. Dus best wel een goed resultaat. Ik moest de koppen nog wat verbeteren dus heb ik dit jaar wat nieuwe vogels ingebracht. Toch krijgen nog te veel vogels de opmerking; Kopje kan nog wat breder. Ook nu is de volume bij bijna alle vogels goed.         

Het Ned. Kampioenschap moet ik laten varen. De kweek staat voor de deur en de vogels zijn al zo gek. Ik houd er niet 1 meer mooi. Jammer. Ik moet echt een oplossing zien te vinden voor de kweek en de showvogels. Nu gaan de showvogels mee met de verlichting van de kweekvogels. 

Zie de foto's van de laatste 2 vogels (pop333 en pop326) en foto 1 en 4. Deze had ik graag mee willen laten spelen op de Rayonshow en misschien wel in Zwolle. Zoals u ziet zijn deze vogels helaas ook niet tentoonstellingswaardig. 8fuh 321 foto 4 had de eitjes al in de voerbak liggen. Zie de conditie van de staart. Geen pen bijna meer fatsoenlijk.

8fuh 319. Deze pop werd als 4e geplaatst in Nieuw Heeten op de jongvogelpostuurdag. Kreeg als opmerking; Jammer mooie volle vogel maar nog iets te lang. Op de onderlinge clubshow kreeg deze vogel 92 punten. Goede kop. Goede rugwelving en prima borst. Kreeg ook op de Rayonshow Oost Ned 92 punten. Prima type vogel. Kopje kan nog iets breder.

8fuh 335. Deze man werd als 2e geplaatst in Nieuw Heeten op de jongvogelpostuurdag. Kreeg als opmerking; Kan iets korter. Mooie volle vogel goede kuif. Op de onderlinge clubshow kreeg deze vogel 90 punten. Kuif goed. Hals/nek goed vol. Goede vorm in borst. Vleugels kunnen iets meer sluiten. Op Rayonshow zag ie er niet meer uit en kreeg 89 punten. Kuif en bevedering waren niet meer goed.

Man 8fuh 320. Tot mijn grote teleurstelling werd deze al bijna direct weggezet door de keurmeester op de jongvogelpostuurdag. Had een vleugel storend hangen. Bekijkt u alle foto's maar van deze vogel. Dit had ie nog nooit laten zien. Later met KM naar stelling geweest en daar zat ie weer als vanouds. KM gaf wel aan dat het zo een mooie volle vogel was. Weliswaar te groot maar een zeer goede kweekvogel. Op de onderlinge clubshow kreeg deze vogel 94 punten en werd kampioen. Goede rug. Goede kopvorm. Prima vol en rond. Bevedering prima met 14 punten. Op rayonshow 91 punten. Kopje goed. Goed van volume. Bevedering kan nog wat strakker.

Man 8fuh 309. Op de onderlinge clubshow kreeg deze vogel 93 punten en ontving zilver. Kopje kan nog iets breder. Goede rugwelving. Prima vorm en grootte. Jammer staartpen.

Man 8fuh 328. Op de onderlinge clubshow kreeg deze vogel 91punten. Rugwelving goed. Kopje kan nog wat breder. Goed vol in de borst. Goede vorm. Kreeg 14 punten voor de bevedering.

Pop 8fuh 533. Op de onderlinge clubshow kreeg deze pop 91punten. Rug goed. Kuif kan wat gladder. Hals/nek goed vol. Goede vorm. Vleugels kunnen beter sluiten.

Pop 8fuh 321. Leuk vol vogeltje. KM op de jongvogelpostuurdag gaf aan dat aan beide kanten beschadigde staartpennen zaten. Jammer. Niet meegegaan op onderlinge TT. Gaat waarschijnlijk wel naar Rayonshow. Niet gelukt. Was te veel beschadigd.

Man 8fuh 342. Op de jongvogelpostuurdag werd deze vogel weggezet met de opmerking; Leuk model. Op de onderlinge clubshow kreeg deze vogel 92 punten. Goede rugwelving. Goede kuif. Mooie volle borst. Kreeg als enige een 10 voor houding. Op Rayonshow zag ie er niet meer uit en kreeg 89 punten. Kuif en bevedering waren niet meer goed.

Pop 8fuh 307 Op de onderlinge clubshow kreeg deze pop 91punten. Leuke kuif. Goede borst. Kan wat voller in de rug. Mooi formaat.

Man 8fuh 340. Op de onderlinge clubshow kreeg deze man 91 punten. Vogel vrij goed vanuit snavel. Hals/nek goed vol. Rug goede welving. Goede vorm. Op rayonshow 91 punten. Kopje al redelijk. Goed van volume. Bevedering kan nog wat strakker.

Man 8fuh 347. Op de onderlinge clubshow kreeg deze kuifman 88 punten. Kuif niet glad. Te vette borst. Mag niet groter. Te vet. Flanken te los. Zie foto11. Daar was ik het niet helemaal mee eens.

Pop 8fuh 333. Deze pop ziet er ook nog redelijk uit..

Man 8fuh 311.

Man 8fuh 313. Op rayonshow 91 punten. Kopje al redelijk. Goed van volume. Bevedering kan nog wat strakker

Man 8fuh 343. Op rayonshow 91 punten. Kopje al redelijk. Goed van volume. Bevedering kan nog wat strakker.

Pop 8fuh 326. Helaas niet meer TT-waardig. Staart niet meer goed.