U gelooft het of niet, maar deze mooie merels hebben mij een vermogen gekost. Gemiddeld om de 3 a 4 dagen zo'n € 5,00 aan meelwormen en dat zo'n 2,5 maand lang. Nu vandaag (13 juli 2017) begin ik af te bouwen en geef ik steeds vaker alleen maar universeelvoer. Hoe mooi kan de natuur zijn.

Hoe tam deze vogels voor mij en mijn vrouw zijn hoef ik denk ik gezien de foto's niet te vertellen. De pop komt mij zelfs binnen ophalen als ik niet snel genoeg reageer. Ik heb ook geprobeerd de vogels meelwormen uit de hand te voeren, maar dat is mij nooit gelukt. Op de laatse foto ziet u hoe de man 1 jong op de schutting voert. Ook de mussen weten wanneer er meelwormen wordt gevoerd. De man heeft zijn bek zo vol met deze meelwormen om zijn jong te voeren, zodat er altijd wel wat op de grond valt.  Op foto 4 en 5 ziet u hoe de man zijn jong laat zien waar hij/zij z'n eten kan krijgen. 

Soms denk je weleens zou ik dit wel moeten doen. Hoe gaan ze verder als ik niet meer zou voeren. Nou ik verzeker u; Geen nood. Dan redden zij zich zelf wel. Vooral met regenachtig weer zag je de man heel vaak met zijn bek vol pieren. Deze vogels hebben 2 ronden gehad. Elke keer 2 jongen. De oudste jongen komen ook nog regelmatig langs. Maar zij worden wel verjaagd als de ouders in de buurt zijn. Prachtig om mee te maken.

Ook in het verleden heb ik zelf al een merel groot gebracht die door een kat was toegetakeld. Ook deze heb ik zelf probleemloos grootgebracht. Jarenlang heeft deze nog zijn voedsel bij ons gehaald. Ik ben ervan overtuigd dat dit nog steeds afstammelingen zijn van deze vogel.

Hoe mooi kan de natuur zijn.   

2018 EEN DRAMA. In april was er een periode dat de ik de man alleen zag en de pop niet meer. Maar er was nog een probleem . Een oudere vreemde merelman was regelmatig met "mijn" merel in gevecht. Ging dit om de pop of was dit alleen een territoriumgevecht? Regelmatig zag ik ze met elkaar vechten. " Mijn" merelman kreeg het zwaar te verduren. Ik zag hem regelmatig op een poot hinken. Beiden bleven elkaar maar belagen. Na een week of 2 leek het alsof "mijn"merelman zich wat herstelde, maar dat had ik mis. Na weer een week was het slecht met hem gesteld. Hij zag er niet uit kwa bevedering. Tevens zat hij weer volop op een poot. De pop heb ik niet meer gezien. Vanaf de maand mei heb ik mijn merelman ook niet meer gezien. Daarna hoorde ik de vreemde man elke avond zingen in de top van een hoge denneboom bij een van de buren in de tuin. Afgelopen dinsdag 28 mei zag ik mijn man weer bij mij op de schoorsteen zitten. Hij zong even het hoogste lied. Daarna vloog ie weg. Heb nog geprobeerd hem met meelwormen te lokken, maar dat lukte me niet. Zie ik dit koppel ooit nog terug???? Wat is er gebeurd met de pop???.  

Het is nu 5 juli en ik heb ze beiden niet meer gezien. 

Het is nu 14 december 2018. Mijn beide merels heb ik nooit meer gezien. Zelf de vreemde merelman heb ik vanaf augustus niet meer gezien.