Het is nu 20 juni en de kuur zit erop. Vanaf begin april tot nu heb ik als volgt moeten kuren.

Begonnen met 2 dagen Coccinox. Hierna 4 weken X 5 dagen sulfatraxx. De weekenden dan gewoon water. Dan weer 2 dagen Coccinox. Daarna heb ik 21 dagen achter elkaar voor de megabacterie moeten kuren met fungitraxx. Hierna weer opnieuw begonnen. Dus opnieuw 2 dagen Coccinox. Hierna weer 4 weken X 5 dagen sulfatraxx. De weekenden dan weer gewoon water. Dan weer 2 dagen Coccinox.

Vandaag contact opgenomen met Drs. Oranje. De vogels verkeren op dit moment in prima conditie en er is geen enkele jonge vogel meer doodgegaan sinds begin april. Hij gaf mij ondanks dit het advies nog door te gaan met de Coccinox en de Sulfatraxx tot eind juli. Dan weten we zeker dat we goed zitten. Dus eerst 2 dagen Coccinox en dan 5 dagen Sulfatraxx. Hierna 2 dagen gewoon vers water en dit volhouden tot eind juli. Ik gaf nog aan dat ik de hokken tot nu toe bijna 2 maal per week had schoon gemaakt.
Zelfs met een ontsmettingsmiddel. Hij gaf aan dat schoonmaken (hygiƫne) altijd goed is. Maar zei ie; Schoonmaken is geen medicijn tegen de bacterie. Branden van de hokken is de beste methode om de bacterie te doden.

Hierna had ik voor mijzelf ook toch nog een aantal brandende vragen aan hem.

1 Kan ik na de kuur zonder problemen weer met deze vogels verder kweken?

2 Kan ik met deze vogels zonder problemen te veroorzaken bij andere kwekers, weer gewoon met deze vogels naar tentoonstellingen gaan? 

3 Kan ik de overbodige vogels zonder problemen van de hand doen.

Toen begon ie te lachen; Denk dat jouw vogelbestand nu in een uitstekende conditie verkeerd om mee verder te kweken. Vergeet niet de opzet van deze kuur. Het vernietigen van de parasieten. Vergeet niet dat nog 90 % van het totale vogelbestand binnen heel Nederland drager is van deze parasiet.  

U mag wel weten dit was voor mij een hele geruststelling. Echt een pak van mijn hart. Als laatste tip kreeg ik mee van Drs Oranje; Kuur ze straks nogeens voor de zekerheid een maand voor de kweek. 4 weken Sulfatraxx en Coccinox.  Al goed eind goed??.  Ik heb nu besloten dit in de toekomst toe te passen; Dus 4 weken voor de kweek en 4 weken na de kweek.

Zie hierna de foto's. Vandaag 29-6-2019. Eindelijk ook badwater. U ziet per hok van 1,40 meter 6 vogels zitten. Alleen de jonge vogels. Dit heb ik de hele kuur zo bewust gehouden. In de broedkooien 4, 5 en 6 heb ik 3 kuiven apart zitten. Ik denk dat dat de beste kuiven zijn. Zuinig op zijn. De oude vogels heb ik in de buitenvoliere zitten. In principe hoefde ik deze niet meer mee  te kuren. Maar ook deze neem ik nog mee met de laatste kuur. U ziet het nachthok van de oude vogels op de 1e foto hieronder. (3e hok van boven)  Net schoongemaakt. Dan leg ik even een steen in het vlieggat zodat ze niet naar binnen kunnen komen.

Eindelijk badwater

Jammer foto wat onduidelijk.