Jongen 2018.

Hieronder de volgens mij uitgeselecteerde betere jongen van 2018. De jonge vogels zijn hier gemiddeld zo'n 6 maanden oud. Hoe de jongen uit te selecteren laat ik u zien. Trouwens; Hoe vind u mijn nieuwe broedkooien hiernaast? 

Hoe ik selecteer. In elke broedkooi stop ik alle jongen van een bepaald koppel. Dan valt vaak direct op welke de betere zijn. Belangrijk zijn; de kop, de vorm en de bevedering van de vogel. Als ik twijfels heb over vogels dan gebruik ik mijn kleinere TT-kooitjes om het allemaal nog iets beter te kunnen zien. Aan het eind van zo'n selectie zet ik alle uitgezochte vogels op de foto. 

Zoals ik al eerder heb aangegeven; De kopjes van mijn vogels moesten beter. Bij alle vogels was de vorm wel goed. Vaak kreeg ik de opmerking; Prima type. Kopje moet alleen nog iets breder. Belangrijk; Ik had wel korte vogels. Om de koppen te verbeteren moest ik wel nieuwe vogels aanschaffen. Nu moet ik oppassen dat de koppen wel goed worden, maar het type vogel minder wordt. Geen makkelijke taak dus. Of ik hier in slaag moet de praktijk uitwijzen.

Nu zie ik jonge vogels met goede koppen, maar minder body en langer. Ik zie ook goede vogels met een goede body en een goede lengte.    

Daarnaast heb ik geprobeerd meer aandacht te besteden aan de bevedering. Of dit gelukt is moet u zelf maar beoordelen.     

ringnr. 533. Werd als 2e geplaatst op de Jongvogel Postuurdag in Nieuw Heeten. Op onze onderlinge show had deze brons met 92 punten. .

ringnr. 507. Op onze onderlinge show had deze 92 punten. Dit is een broertje van ringnr. 506

ringnr. 515

Dit is een leuk vogeltje. De kuif is echter niet helemaal goed. De pit zit een beetje aan de voorkant. Niet in het midden dus.

ringnr. 528

Deze man ga ik voor 2019 gebruiken voor de witbonte kuifkweek. Zo op het oog een goede vogel. Vooral oogt deze mooi als ie echt strak zit. Werd als 1e geplaatst op de Jongvogel Postuurdag in Nieuw Heeten. Op onze onderlinge show had deze 91 punten. Staart niet correct.

ringnr. 504

Dit lijkt een goede Kuifman. Kopje is goed. Body zo te zien redelijk. Bevedering goed. Nog even afwachten. Werd als 3e geplaatst op de Jongvogel Postuurdag in Nieuw Heeten. Op onze onderlinge show had deze 90 punten. Gebroken staartpen.

ringnr. 538

Dit is een goede Kuifman. Kop is redelijk. Een goede vorm en de bevedering is goed. Zie ook ringnr 540.
Op onze onderlinge TT had deze 91 punten. Goede vorm. Grootte prima. Alleen kuifje kan beter. Laat iets het pitje zien.

ringnr. 541

Kuifpop. Kuif is goed. Vind deze nog wat lastig om goed te beoordelen. Rug en borst best wel goed maar zou nog iets mee gedrongen moeten zijn.

ringnr. 547

Mooie volle pop. Moet echter nog iets korter. Kop is goed. Bevedering is goed.

Deze Consort werd 2e bij de donkerbonte schimmels op de jongvogel Postuurdag op 6 oktober in Nieuw Heeten . Op de onderlinge TT kreeg deze 91 punten. Opmerking; vleugels kunnen beter sluiten?

8fuh 525. Op onderlinge TT. 90 punten. Halsnek goed vol Kopje kan breder. Goede bevedering. Vorm in borst kon nog iets egaler doorlopen.

ringnr. 5..?

ringnr. 510. Dit is een leuk popje. Nog even afwachten.

ringnr. 522

Prima man. Ben benieuwd hoe deze het doet op de Postuurdag Oost Ned op 1 december.

ringnr. 529

Leuke korte pop. Body mag nog iets meer zijn. Kop moet breder. Dit is een zusje van ringnr 528. Had ook 91 punten. Werd op Jongvogel Postuurdag niet bij de eerste 7 geplaatst.

ringnr. 534

Dit lijkt een leuk kuifpopje te worden. Zie ook zusje hiernaast met ringnr 535. Werd niet geplaatst op de Jongvogel Postuurdag in Nieuw Heeten. Op onze onderlinge show had deze 91 punten.

ringnr. 539

Lijkt een prima man met goede kop en goede bevedering.

ringnr. 543

Pop. Niet goed op de foto te krijgen. Kop moet beter. Voor de rest kan ik haar nog niet goed beoordelen. Wel dat ze zich soms heel mooi toont.

ringnr. ???

Leuke korte man. Body mag nog iets meer zijn. Kop is redelijk. Bevedering is goed.

ringnr. 506. Deze werd op de onderlinge show 1e met 94 punten. Goede kop. Goede vorm. Prima grootte en prima bevedering.

ringnr. 514

Dit is volgens mij een prachtig vogeltje maar heeft nog een te kleine kop. Dus is er nog niet helemaal. Maar hier zou ik er wel een aantal van willen hebben.

ringnr. 523

Een mooi vol vogeltje. Kopje mag nog iets breder.

ringnr. 502

ringnr. 535

Zie zusje hiernaast met ringnr 534. Moet nog iets meer volume. Afwachten.

ringnr. 540

Dit is een goede Kuifman. Kop is redelijk. Een goede vorm en de bevedering is goed. Zie ook broertje ringnr. 538.

ringnr. 544

Een leuke korte volle pop. Bevedering is goed. Kop kan nog iets beter. Werd als 5e geplaatst op de Jongvogel Postuurdag in Nieuw Heeten. Zie ook verhaal TT resultaten 2018 over deze vogel
Op de onderlinge TT had deze 91 punten. Opmerking; vleugels konden beter sluiten?

ringnr. 548

Man. Goede kop, bevedering is goed, maar ik zie ze liever nog iets meer gedrongen. Zie ringnr. 547