Waarom een eigen site

Waarom een eigen “Gloster”website. Gewoon, omdat ik de Gloster een prachtig vogeltje vind. U gelooft het of niet, maar ik kweek ze al 30 jaar. Met twee oud bestuursleden heb ik halverwege de jaren ’80 een tweetal koppels gekocht in de Hanzehal te Zutphen. Mijn eerste onderlinge clubshow was geen succes. Ik had ze netjes opgekooid (in de woonkamer) en meerdere malen gesproeid. Wat zagen ze er mooi uit. Echter het uitvangen ging me nog niet goed af en u raadt het al ik had de staartpennetjes in mijn hand en de vogel vloog rond. Zo ging het ook met de tweede. Ik was bang dat ik ze dooddrukte. Tot ongeveer het jaar 2000 deed ik alleen maar mee met de clubshow. Zeg maar vanaf begin 2000 wilde ik echt gaan wedijveren met de grote jongens. Naast mijn beste eigen vogels kocht ik ook vogels bij Hans Hermans uit Hengelo Gld, de heer Lichtendonk uit Duitsland en de heer Slaa uit Ridderkerk.  Dit resulteerde in een bronzen plak in 2006 in Apeldoorn bij de Nederlandse kampioenschappen. Tussendoor had ik wel goede vogels, die in Apeldoorn ook hoog werden beoordeeld, maar tot een bronzen plak kwam het nooit weer. Wel had ik op District in Huissen in 2013 vier vogels ingezonden, waarvan er 3 een gouden medaille hadden en een vogel werd algemeen kampioen. Hiervoor ontving ik een Bondskruis. Sinds kort ben ik lid van Postuurclub Oost Nederland. Voor het eerst heb ik meegedaan in Nieuw Heeten en had tot mijn grote verbazing de mooiste gladkop van de show, maar ook een andere Gloster gladkop van mij werd derde.  Dit is echter mijn probleem. Ik heb maar een paar goede vogels.

Wat ik zo bewonder in Hans Hermans is dat deze man zolang ik hem ken en dat is toch wel zo’n 20 jaar, altijd maar aan de top staat. Iedereen heeft weleens een goede vogel, maar zolang altijd aan de top, dat vind ik prachtig. Ook de heer Alssema heeft prachtige Glosters. Ik ken er te veel om ze allemaal op te noemen.

Oh ja ik was gebleven bij; Waarom een eigen “site”. Ik wil u laten weten hoe ik ga kweken en door middel van foto’s met welke vogels. Ik denk zelf dat mijn vogels allemaal wel body hebben, maar wat ze missen is een goede kop en de bevedering kan nog beter. Dus wie 2 of 3 goede mannen voor mij heeft, ik hou me aanbevolen.  Ik weet dat een goede Gloster aan de volgende 7 punten moet voldoen;

1 Een Gloster moet klein zijn (11/12cm)

2 Moet vol in de rug zijn (geen knik)

3 Moet breed en vol in de borst zijn

4 Dijen mogen niet zichtbaar zijn

5 Staart moet smal zijn

6 Kop moet vol en rond zijn

7 DE BEVEDERING MOET GOED ZIJN

Als je deze 7 simpele punten hebt ben je al heel ver

Dat betekent dus dat ik nog strenger moet selecteren.