Graag zou ik van een aantal kwekers weleens de echte "kweekervaring" willen horen. Ik zou wel graag willen weten hoeveel jongen zij uiteindelijk overhouden per koppel. Het zou ook mooi zijn als iedereen hierbij ook zijn/haar voeding kenbaar zou maken. 
Voorbeeld; Ik geef mijn vogels een "speciaalzaad postuurkanarie", Cede eivoer, wekelijks broccoli. Voor het eerst ben ik dit kweekjaar een maand voor de kweek op advies van dierenarts Oranje begonnen met  Aminovit. Tevens ter voorkoming van Atoxoplasmose een maand voor de kweek met een kuur met Sulfatraxx (4 weken) en een weekend Coxxinox. Idem na de kweek. Na de kweek houd ik op met Aminovit en krijgen ze verder alleen Cede. Ook op advies van de dierenarts geef ik het hele jaar eivoer. Maar dat mag niet meer dan 10 % zijn ten opzichte van het zaad. Verder zou ik weleens willen weten of en welke medicijnen men gebruikt. Denk hierbij bij mijn verhaal aan Atoxoplasmose. (90 % van de Glosters of Kanaries binnen Nederland is hier drager van).
Iedereen mag mij zijn kweekervaring/cq zijn voeding/gebruik van medicijnen mailen. Ik zal uw ervaring ook vermelden op mijn site. Ik garandeer u dat ik alleen uw ervaring op mijn site vermeld en nooit uw naam kenbaar zal maken, tenzij u aangeeft hier geen enkel probleem mee te hebben.  
Waarom???; Ik heb nl. wel het idee dat veel kwekers altijd zeggen dat het goed gaat, maar dat er toch wel een groot aantal jongen sneuvelen. Dit is volgens mij een probleem die wij eigenlijk als vogelliefhebber graag voor iedereen zouden willen oplossen. Misschien kunnen we met al deze ervaringen alle kwekers helpen een bestand met goede vogels op te zetten. Misschien is een bepaald medicijngebruik wel nodig. Ik denk dat wij met deze opzet alle vogelliefhebbers kunnen helpen. Reinheid van de hokken is sowieso een pre. Idem met grit en maagkiezel.

Mijn email-adres; f.horst765@upcmail.nl

Hieronder een ervaring van een groot kweker die ik toevallig heb gelezen.

Elk jaar word ik geconfronteerd met een behoorlijke uitval tijdens de kweek van jonge vogels in het nest. Als ik dan andere liefhebbers hoor dan hoor ik meestal dat ze eigenlijk nooit uitval hebben van uitgekomen jongen. Geen uitval hebben van jongen lijkt mij een utopie. Mijn dierenarts de heer Coutteel vindt het al een hele prestatie als ik 50 % van de jongen overhoud. Ik kan het dan ook niet zo goed rijmen dat anderen geen uitval hebben.