Rechtsvoor ziet u de schrikinstallatie die de katten tegenwoordig op afstand houdt. Niet zo mooi maar wel zeer effectief.

 • 2020. Tegenwoordig heb ik in de buitenvolière als bodembedekking op advies na een lezing van Drs. Oranje grind uit de voliere verwijderd en vervangen door Aubiose_hennepvezel. Dit heeft nl. een hoog absorptievermogen. Hiervan leg ik een laag van ongeveer 2 centimeter in het grootste gedeelte van de voliere. Dit stuk verschoon ik om de twee weken.Rechts ziet u schelpenzand. Dit stuk verschoon ik wekelijks.

 • 2017. Vlieggat naar nachthok

 • 2017

 • 2017

 • 2017. Even witten en alles ziet er weer piekfijn uit.

 • 2017

 • 2017

 • 2017

 • 2017

 • 2017

  Hier ziet u de deur waar ik slingers voor heb hangen. Net als in de dierentuin. Dit voorkomt het wegvliegen bij het openen van de deur.

25 april 2016. Vanwege de kou zitten er nog plexiglasplaten voor. De voliere is voorzien van dubbel gaas. Dit vanwege de vele katten. Daarnaast heb ik nog dunne vijvernetten langs de voliere gespannen. Sindsdien hangen de katten niet meer aan het gaas. Sinds kort heb ik ook een kattenverjager die hele hoge geluiden afgeeft. Helpt naar mijn mening redelijk goed. Eigenlijk te zot voor woorden wat ik allemaal moet doen om mijn vogels in mijn tuin te beschermen tegen andermans katten. In het midden naast het kleine kruikje en de kattenverjager ziet u een stukje van de vijverslang, waardoor het water naar buiten stroomt als ik het water ga verversen in de binnenvoliere.

Het nu nu 28 april 2016. 11 graden en erg vochtig. Sommige vogels, zowel jong als oud, hebben het moeilijk. Normaal tegen deze tijd is het weer over het algemeen veel beter. Een aantal vogels heb ik voor de zekerheid uit de voliere gehaald en binnen in de schuur gezet om wat bij te komen. Met name ringnr 133 zit heel slecht. Deze heb ik bij ons in de verwarmde overkapping gezet. Zie foto hiernaast. Zo zag ie er een maand geleden nog uit. Ik heb de vogel een paar dagen weinig zaad en heel veel eivoer gegeven. Het eivoer heb ik wat vermengd met een paar druppels gewone siroop. Tevens heb ik de vogel een ESB3-kuur gegeven. Na een week zag ik hem geleidelijk aan opknappen. 7 Mei heb ik de vogel vanwege het mooie warme weer opnieuw in de voliere gedaan. Nu vandaag 13 mei ziet hij/zij er weer geweldig uit en kun je niet zien aan deze vogel dat ie zo slecht heeft gezeten.   

 

De vogels zitten volledig uit de wind en helemaal overdekt.

Jong en oud 2016 door elkaar.

Tegen de avond zitten de meeste vogel bovenin tegen de rand van het dak.

Midden onder zie je het invlieggat naar het nachthok.

Ook boven de ingang van buitenaf nog dicht gemaakt met plexiglas. Onder ziet u de deur waar ik slingers voor heb hangen. Net als in de dierentuin. Dit voorkomt het wegvliegen bij het openen van de deur.

Links ziet u een stukje van mijn voersilo. Als het echt zou moeten kunnen ze hier wel 5 dagen mee door. Onder de silo heb ik een grotere bak met gaas erover gespannen, waardoor het overtollige zaad wordt opgevangen. De vogels kunnen hier dus niet meer bij. Rechts ziet u de eivoersilo. Hier kunnen ze dagelijks van eten wat ze willen.

Dit is mijn voersilo. U ziet ik heb er een vloertegel overheen gelegd om te voorkomen dat de vogels hun ontlasting op het voer deponeren. Aan de achterkant en voorkant heb ik twee gaten van zo'n 10 cm lang en 2 cm hoog. Daaronder ziet u de afvalbak. Hierin wordt het overtollige zaad in opgevangen. Deze bak ledig ik elke week. Hier wordt niets meer van hergebruikt.

 • Deze waterpomp gebruik ik als ik een lang weekend afwezig ben. Deze ton is zo'n 60 cm hoog en van plastic. Links boven ziet u een stukje van een regenpijp, Hier gooi ik via een trechter aan de buitenkant van de voliere 2 emmers water in. Als ik na een lang weekend afwezig te zijn geweest het water weer moet verversen dan haal ik de stroom eraf en zet het kraantje aan de onderzijde van de ton open. Deze slang voert het water weer rechtstreeks af buiten de voliere. Zie foto van de buitenvoliere.

 • Bovenop de ton heb ik zelf van cement een soort tegel gemaakt waarop ik een klein gleufje heb gemaakt waardoor het water kan stromen. In de ton ligt een waterpompje met een vijverslangetje aangesloten op de watergleuf in de tegel. Hierna bekleed ik het hele bovengedeelte met kleine keien waardoor het er wat rotsachtig uitziet. Het stroompje maak ik zo klein mogelijk met de stenen zodat de vogels er alleen maar uit kunnen drinken, maar niet in kunnen baden.

De onderste lange kooi is het nachthok. Links ziet u het invlieggat even dichtgezet met een steen. Zo kan ik op mijn gemak het nachthok schoon maken. Meestal zitten er in de nacht zo'n 20 vogels binnen. Vaak zijn dit de oudere vogels.

Niet te vergeten mijn verfbrander. Elke week met schoonmaken even met de verfbrander op de zachtste stand het hok door tegen de bloedluis. Ik ben ervan overtuigd dat dit beter werkt dan alle andere middelen.